گیاه بخت

گیاه بخت  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
کلرودندروم یا گیاه بخت اگرچه نامی عجیب و غریب دارد ولی گیاهی است همیشه سبز که در گل‌فروشی‌ها به راحتی یافت می‌شود. 
ارتفاع این گیاه در هوای آزاد حتی به ۵/۴متر هم می‌رسد. این گیاه گل‌هایی سفید می‌دهد که گلبرگ‌هایی به رنگ قرمز از میان آنها بیرون زده است. گل‌ها در فصل بهار، به‌صورت دسته‌ای در انتهای شاخه‌ها ظاهر شده و تا آخر تابستان خودنمایی می‌کنند.
این گیاه را در بهار و تابستان می‌توان در خارج از اتاق نیز نگهداری کرد ولی در هوای خیلی سرد به برگ‌ها و ساقه‌های آن لطمه وارد شده و باعث پوسیدگی آنها می‌شود.
این گیاه در زمستان رشد کندی داشته و آب کمی هم نیاز دارد. کلرو دندروم نسبت به مواد براق‌کننده حساس است. نام این گیاه به یونانی درخت بخت یا درخت قسمت ترجمه می‌شود.
▪ نام رایج: کلرو دندروم
▪ نام انگلیسی: Bleeding heart vine
▪ نام علمی: Clerodendrum Thomsonae
● شرایط آب و هوایی: 
▪ نور: این گیاه به نور کامل احتیاج دارد و آفتاب را به راحتی تحمل می‌کند؛پس هم در داخل خانه پرنور و هم در خارج از خانه (در هوای مناسب) قابل نگهداری است.
▪ دما: از بهار تا پاییز درجه حرارت را در حدود ۲۰ درجه ثابت نگه دارید ولی از پاییز تا بهار آینده درجه حرارت ۱۵ برای گیاه کافی است.
▪ آب: از اواسط بهار تا اواخر تابستان هفته‌ای ۲بار گیاه را آبیاری کنید. از اواخر تابستان تا اول زمستان هفته‌ای یک‌بار کافی است. در زمستان هم تنها هنگام خشک‌شدن سطح خاک گیاه را آبیاری کنید.
▪ رطوبت: این گیاه به رطوبت شدید احتیاج دارد. شرایط رطوبتی گلخانه برای این گیاه ایدئال است. در بهار و تابستان در خانه هفته‌ای دو بار برگ‌های آن را غبارپاشی کنید. همچنین جهت تأمین رطوبت پایدار به زیرگلدانی حاوی سنگریزه، آب اضافه کنید و دقت کنید که ته گلدان با آب در ارتباط نباشد.
● تغذیه و پرورش:
▪ خاک: خاک موردنیاز این گیاه مخلوط لوم و شن است. برای تقویت خاک نیز از مواد غذایی مصنوعی مایع یا جامد محلول در آب به‌صورت هفته‌ای یک‌بار و طبق دستور کارخانه سازنده، استفاده کنید. تغذیه کمکی در فصل زمستان لزومی ندارد.
▪ تکثیر: ریشه‌دارکردن قلمه ساقه در تابستان
● تشخیص و درمان:
▪ علامت: زیادشدن شاخ و برگ و ظاهرنشدن گل‌ها ممکن است به ۲ علت باشد:
۱) نور کافی نیست.
۲ ) گیاه نیاز به تغذیه مصنوعی دارد
▪ اقدامت لازم برای درمان:
۱) انتقال به محل پرنورتر
۲ ) تغذیه‌کردن گیاه طبق دستور فوق
▪ علامت:
سیاه‌شدن برگ‌ها، بی‌رنگ و شفاف‌شدن گل‌ها. علت ممکن است استفاده از براق‌کننده‌های شیمیایی؛ خم‌شدن برگ‌ها و ساقه‌ها در بهار و تابستان خشک‌بودن هوا و تشنه‌بودن گیاه باشد.
● اقدامات لازم برای درمان:
گلدان را به مدت ۱۵ دقیقه درون سطل یا تشت پر از آب گذاشته سپس خارج کنید. آبیاری را با آب بدون املاح و ولرم انجام دهید.
▪ علامت: ظاهرشدن تار عنکبوت در زیر برگ‌ها که دلیل آن کنه ریز قرمز است.
● اقدامات لازم برای درمان:
با پارچه یا اسفنج مرطوب سطح زیرین برگ‌ها را تمیز کرده یا هر ۲ هفته یک‌بار با سم کنه‌کش، سمپاشی کنید؛ در ضمن تأمین رطوبت در کاهش آفت موثر است.
▪ علامت: ظاهرنشدن گل‌ها در بهار و تابستان که دلیل آن نگاه داشتن گیاه در زمستان در هوای گرم است.
▪ علامت: ریزبودن برگ‌های گیاه و ظاهرنشدن گل‌ها. دلیل آن کمبود عناصر غذایی در فصل رشد است.
● اقدامات لازم برای درمان:
▪ گیاه را تغذیه کنید.
▪ علامت: پوسیدن برگ‌ها در زمستا. دلیل آبیاری بیش از حد است.
● اقدامات لازم برای درمان:
▪ در فاصله بین ۲ آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود؛ سپس آبیاری کنید.
▪ علامت: پروازکردن حشرات ریز اطراف گلدان.
● اقدامات لازم برای درمان:
▪ سم‌پاشی با سم حشره‌کش هفته‌ای یک‌بار تا علائم برطرف شود.
▪ علامت: ظاهرشدن زخم‌های سفید پنبه‌ای‌شکل روی برگ‌ها و قاعده آنها که دلیل آن حشره آفت است.
● اقدامات لازم برای درمان:
▪ گیاه را با سم حشره‌کش نفوذی، طبق دستور سمپاشی کنید.
▪ نکته: در اواخر زمستان با قطع نوک شاخه‌ها، علاوه بر پاکوتاه‌کردن گیاه، به جوانه‌های جانبی اجازه رشد دهید تا بوته حالت پرپشت و توپی به خود بگیرد.
 
 
 
  همشهری آنلاین

کاج مطبق (Araucaric excelsa)

کاج مطبق (Araucaric excelsa)  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
گیاهی است سوزنی برگ و زیبا و از خانواده آراکریاسه با شاخه‌های مطبق، موطن اصلی آن جزیره نور فولک استرالیا است. رشد آن در محیط طبیعی زیاد است ولی در آپارتمان به کندی رشد می‌کند احتیاج به اکسیژن فراوان دارد و درجه حرارت بالا را تحمل نمی‌کند.
▪ گیاه ها و نیازها
ـ نور: اگرچه سایه را تحمل می‌کند ولی نزدیک به پنجره با نور ملایم نگهداری کنید البته قابلیت نگهداری در آفتاب را نیز دارد که بهتر است در بهار و تابستان آنرا در خارج از آپارتمان نگهداری کنید. در نور کامل بدون تابش آفتاب سبزتر می‌ماند ولی در آفتاب بهتر رشد می‌کند. هر چند وقت یک‌بار آنرا ۱۸۰ درجه بچرخانید تا به طرف نور منحرف نشود.
ـ دما: قابلیت تحمل همه دما‌ها را دارد به همین دلیل می‌توان آنرا در داخل یا خارج از آپارتمان نگهداری کرد. (به عنوان گیاه باغچه‌ای و آپارتمانی کاربرد دارد).
ـ آبیاری: در تابستان هفته‌ای دو بار و در زمستان ۷ تا ۱۰ روز یک‌بار آبیاری کنید. خاک را همیشه مرطوب نگهدارید.
ـ خاک: خاک کمپوست برای این گیاه مناسب است. خاک را سبک تهیه کنید مخلوطی از دو قسمت گل و سه قسمت برگ پوسیده برای این گیاه مناسب است.
ـ تکثیر: تکثیر کاج مطبق در خانه بسیار مشکل و تقریبا ناممکن است. برای تکثیر از بذر یا قلمه استفاده می‌شود که البته قلمه باید از انتهای ساقه گیاه باشد در غیر این‌صورت گیاه حاصل کج در می‌آید.
 
 
 
  روزنامه تهران امروز

امراض مهم خیار

امراض مهم خیار  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
▪ سفیدک - : معمولی ترین مرض خیار است، سفیدک روی برگ ها لکه های سفید رنگ آردی به وجود می آورد که این لکه ها بعدها تمام سطح برگ را می پوشانند و باعث مرگ برگ ها می شوند. 
▪ مرض موزائیک نیز به وسیله ویروس موزائیک خیار به وجود می آید. می تواند زیان های فراوانی به بار آورد، اثر این بیماری تمام سطح برگ چروکیده و پیچیده شده و بوته میوه های خیلی کم و اغلب نامرغوب بوجود می آورد. البته ممکن است تمام بوته های یک مزرعه آلوده به موزائیک نشوند. یک مبارزه مستقیم برای این بیماری وجود ندارد، بوته های بیمار را باید به موقع از مزرعه خارج کرد مهم تر از آن این است که با شته که ناقل ویروس است مبارزه کرد، همچنین از کشت خیار بعد از سیب زمینی باید خودداری شود. انتخاب زمان کشت خیار 
قبل از هر اقدامی در مورد کشت خیار ابتدا بهتر است اطلاعاتی از قبیل آمار هواشناسی منطقه نظرات و تجربیات مهندسین کشاورزی و کشاورزان با تجربه و مهمترین مورد قیمت این محصول در بازار کسب کرده و آنگاه زمان کشت را انتخاب نمایید زیرا زمان کشت در بهره برداری محصول تاثیر مستقیم داشته و باعث بالا رفتن روحیه کار و تلاش می گردد. مثلا در مناطق جنوبی کشور زمان کشت از اوائل مهرماه شروع می شود و در خرداد ماه سال بعد برداشت محصول پایان می یابد. و در مناطق شمالی و مرکزی کشور که در آذر ماه و دی ماه دارای هوای ابری و سرد می باشند زمان کشت را به نحوی انتخاب می کنند که این زمان یا آخر فصل برداشت و یا آغاز کشت باشد . به طور کلی زمان هایی که شرایط جوی نامساعد است باید از دوره کشت حذف گردد و اگر چنین کاری صورت نگیرد و زمانهای نامساعد در میان زمان برداشت قرار گیرد کشت با مشکلات عدیده ای روبرو می شود.
 
 
 
  دوستان