ساخت حلقه‌هایی با گل خشک گل‌آرایی با گل های خشک

 

قسمت اول(طریقه ی خشک کردن گل) قسمت دوم(هنر تزیین با گل خشک)

 

موارد استفاده از حلقه‌هایی که با گل خشک تزیین می‌شوند، بسیار زیاد است. زیرا تزیینات با گل خشک ماندگارتر و دائمی‌ترند. این حلقه‌ها بر روی در آپارتمان‌ها، روی ستون سالن‌ها، و روی دیوار‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در کشورهای غربی عقیده ی خاصی به وجود حلقه‌های روی در دارند و معتقدند که پلیدی و بدی از داخل حلقه نمی‌تواند وارد خانه شود.

 

انواع حلقه‌ها:

 

1- حلقه‌های چوبی که در بازار هم وجود دارند؛

2- حلقه‌های جدید که با فوم درست شده‌اند؛

3- از شاخه‌های بید قرمز بدلیل انعطاف زیاد هم حلقه‌ درست می‌کنند.

 

البته گاهی شاخه‌ای از بیس خارج می‌شود که مشکلی نیست و بعد از اتمام کار آن را حالت می‌‌دهیم. این حلقه‌ها را می‌توانیم در سایزهای مختلف به اشکال مختلف از جمله قاب عکس، قلب و حتی به  شکل توپ ساخت. با بافت درهم توپ‌های زیبایی را می‌سازیم و چنانچه برگ‌های چوبی بزرگتر و کلفت‌تر باشند ممکن است خوب بافته نشوند، لذا به کمک سیم آن‌ها را مهار می‌کنیم.

برای تزیین حلقه‌های ساخته شده از روبان‌ها با گل‌هایی که هماهنگی رنگی نیز داشته باشند استفاده می‌کنیم و هم‌چنین گل‌های مورد نظر را به وسیله چسب بر روی بیس می‌خوابانیم.

 

طرز استفاده از حلقه‌های پارچه‌ای

 

حلقه‌های اسفنجی یا فومی را با روبان یا یک پارچه روتختی بطوری که اصلاً حلقه‌ دیده نشود، می‌پوشانیم. این حلقه برای در اتاق خواب و یا اتاق بچه‌ها که لوازم مورد علاقه ی بچه‌ها روی آن چسبانده شده است، مناسب می‌باشد.

حتی می‌توانیم دو حلقه که یکی کوچکتر باشد و درون حلقه‌ی بزرگتر قرار گیرد درست کنیم و سپس آن را تزیین کنیم. برای تزیین این حلقه از میوه‌های خشک و جنگلی مثل انار و بلوط استفاه می‌کنیم. البته می‌توان حلقه‌های فومی را با گل‌های شاخه‌ای کشیده کاملاً بپوشانیم و به وسیله‌ی سیم آن‌ها را به دور حلقه‌ی فومی محکم کنیم. حلقه‌هایی را که با ساقه‌های خشک مختلف درست شده‌اند را حلقه‌های نافرم یا وحشی می‌گویند. بیشتر آن‌ها را برای در ورودی باغ، ویلا یا جایی که زیاد فرمی نداشته باشد استفاده می‌کنند.

در بعضی از قسمت‌های این حلقه‌ها می‌توان از روبان‌هایی که از کنف هستند استفاده کرد. هم‌چنین در تزیین آن از میوه‌های خشک جنگلی هم استفاده می‌شود.

 

 گل‌آرایی با گل خشک و پرندگان کوچک

 

می‌توان تزیینات مختلفی را با پرندگان و بافت چوپ درست کرد. این تزیینات را روی در آپارتمان و دیوارها و روی میز قرار می‌دهند.

ابتدا بافتی از چوب‌های انعطاف‌پذیر مثل یاس رونده یا بید را به صورت بیس حلقه‌ای درست می‌کنیم. سپس فرم یک خانه را با اسفنج در می‌آوریم و روی آن را با پوست تنه ی درخت خرما می‌پوشانیم. سپس حلقه‌ی کوچکی را با پوست درخت خرما درست می‌کنیم و در قسمت مرکزی خانه قرار می‌دهیم. قسمت‌های مختلف خانه را با خزه یا پوشال و کنار آن را با نی باتلاق همچنین پشت خانه را با گل‌های جارو کشیده تزیین می‌کنیم. برای هماهنگی ،هر شاخه‌ای که در سمت راست خانه بکار بردیم ، در سمت چپ هم استفاده می‌کنیم.

برای پاپیون زدن به کار بهتر است که از کنف استفاده شود. بدین صورت که کنف را خیس و بعد از هم باز می‌کنیم و چند تا از رشته‌های آن را با هم جمع می‌کنیم و پاپیون می‌زنیم.

برای شیروانی خانه چند ساقه ی خشک شده درخت خرما را در بالای خانه فرم می‌دهیم، سپس پرنده‌های کوچک را در جایی که رنگ یکنواخت ‌تری دارد قرار می‌دهیم تا بهتر دیده شوند.

این یک طرح مدرن و فانتزی بوده و برای خانه‌های ییلاقی فوق‌العاده مناسب است. همچنین این تزیین برای روی میز در اتاق‌نشیمن و پذیرایی بسیار قشنگ و زیبا است.

 

 

 

منبع:سایت هنرکده

هنر تزیین با گل خشک گل‌آرایی با گل های خشک

تزئین با گل خشکقسمت اول(طریقه ی خشک کردن گل)

 

هنر تزیین با گل خشک از سال 1850 میلادی رواج یافت. دلیل روآوری به این هنر علاقه‌مندی مردم به نگه‌داری از گل‌ها به همان شکل اولیه بوده است، چرا که از پژمرده شدن گل‌ها حسرت بسیار می‌خوردند. علاوه بر این چون در تمام فصول سال به گل‌های تازه دسترسی نداشتند، لذا گل‌ها را خشک می‌کردند تا بتوانند از آن‌ها در تزیینات مختلف استفاده کنند.

تمامی تزییناتی که با گل‌های تازه و طبیعی صورت می‌گیرد مثل حلقه ی گل، سبد گل، دسته گل و ... با گل‌های خشک نیز انجام می‌شود. تمام طرح‌هایی که در رابطه با گل‌آرایی‌های مدرن و سنتی در مقالات گذشته توضیح  دادیم مبنائی برای تزیینات با گل‌های خشک نیز می‌باشند.

تنها ایرادی که در رابطه با گل‌آرایی خشک مطرح می‌شود این است که گل‌های خشک فاقد عطر و بوی گل‌های طبیعی و تازه هستند، لذا به منظور جبران این کاستی کمی عطر بر روی آن‌ها می‌پاشیم. البته گل‌آرایی خشک نیاز به مراقبت‌های ویژه مانند گل‌های تازه ندارد و به مدت طولانی در تزیینات ساخته شده به همان شکل باقی می‌ماند.

بعضی از گل‌ها در فصل رویشی خود بر روی بوته‌هایشان خشک می‌شوند ولی بعضی از آن‌ها را باید به روش‌های مختلف خشک کرد. بهترین زمان چیدن گل‌ جهت خشک کردن آن، روزهای آفتابی است. البته توجه داشته باشید که گل‌های چیده شده نباید به صورت غنچه باشند، بلکه باید کاملاً باز شده باشند. گل به حالت غنچه خوب خشک نمی‌شود و انتهای آن تیره رنگ می‌شود. حتماً باید گل‌های تازه و با طراوت چید و از چیدن گل‌های پژمرده پرهیز نمود. و هم‌چنین گل‌های باران خورده و خیس برای خشک کردن به هیچ وجه مناسب نیستند.

 در هنگام چیدن گل‌ها یک ظرف آب همراه داشته باشید و گل‌های چیده شده را در آن قرار دهید تا زود پژمرده نشوند. هم‌چنین دو عدد ظرف دردار برای گذاشتن برگ‌های چیده شده همراه داشته باشید (برای حفظ رطوبت برگ).

معمولاً در گل‌آرایی خشک همانند گل‌آرایی تازه از سه نوع گل استفاده می‌شود:

 

1- برگ‌ها و شاخه‌های سبز مانند آکالیتوس

2- انواع پرکننده‌ها مثل استاتیس

3- گل‌های تازه مثل گل‌ رز، آفتاب‌گردان و داودی

 

 که تمامی این‌ها برای خشک کردن مناسب هستند.

 

 

 

منبع:سایت هنرکده

طریقه ی خشک کردن گل گل‌آرائی با گل‌های خشک

روش پرس کردن گل‌ها

دستگاه پرس از دو صفحه ی نئوپان که دارای سوراخ‌هایی در 4 طرف بوده تشکیل شده است که به وسیله ی پیچ و مهره روی هم بسته می‌شوند. در روش پرس کردن ابتدا گل‌ها را در لای روزنامه‌ قرار می‌دهیم. سپس آن‌ها را بین دو صفحه دستگاه پرس می‌گذاریم و پیچ را محکم  کرده تا گل‌ها کاملاً تحت فشار باشند و خشک شوند. گل‌ها را طوری بین روزنامه قرار دهید که فرم آن بهم نخورد و قسمت روی گل به طرف پایین باشد.

گل‌های جعفری و داودی را بهتر است با روش پرس کردن خشک نکنند بلکه آن‌ها را در روی جعبه در هوای آزاد طوری که سر آن‌ها بالا باشد خشک کنند.

گل‌هایی از قبیل ژریرا، بنفشه، داودی مینیاتوری، مارگیرت، و هم‌چنین گل‌ها و برگ‌هایی که ارتفاع و عمق کمتری دارند، را می‌توان با روش پرس کردن، خشک کرد.

در موقع چیدن گل، وسط آن را با دست فشار دهید تا برای پرس شدن آماده شود. اگر دستگاه پرس در دسترس نباشد می‌توان از تعدادی کتاب سنگین برای این کار استفاده کرد.

بسیاری از گیاهان را می‌توان با مواد شیمیایی جاذب الرطوبه خشک کرد. مخصوصاً گیاهان حساس مانند ارکیده و لیلیوم که در مواد شیمیایی بهتر خشک می‌شوند.

موادی را که برای خشک کردن گل‌ها بکار می‌برند عبارت است از: سیلیکا ژل، بُراز، نمک، اسید بوریک، زاج، آرد ذرت و شن. سبک‌ترین و مناسب‌ترین ماده شیمیایی براز است که برای کارهای هنری و خشک کردن گل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که در داروخانه‌ها موجود است. البته سیلیکا ژل را هم می‌توان از داروخانه خریداری کرد.

برای خشک کردن گل توسط براز، ابتدا مقداری از ماده را داخل ظرفی می‌ریزیم و گل را به آرامی در روی آن قرار می‌دهیم. سپس مقداری براز را روی گل می‌پاشیم و هر از چند گاهی ظرف را تکان می‌دهیم تا براز کاملاً روی تمام گلبرگ‌ها را بپوشاند.

اگر براز حالت چسبندگی داشت کمی آرد ذرت را با آن مخلوط می‌کنیم تا از چسبندگی مواد به گل جلوگیری شود.

روش خشک کردن گل‌ها بوسیله شن

برای این منظور می‌توان از شن‌های ساحل دریا استفاده کرد. ابتدا شن‌ها را شسته تا کاملاً تمیز شوند.

سپس گل‌ها را در داخل شن می‌خوابانیم. باید دقت داشته باشیم که سنگریزه‌های درشت در میان شن‌ها نباشد تا آسیبی به گلبرگ‌های گل وارد نشود.

خشک کردن با مواد شیمیایی نظیر سیلیکا ژل

سیلیکا ژل یک ماده شیمیایی است که نوع مرغوب آن به رنگ آبی آسمانی است. این ماده وقتی که رطوبت به خود می‌گیرد به رنگ صورتی می‌شود. ولی می‌توان دوباره از آن استفاده کرد. برای این منظور آن را در فر گاز قرار می‌دهیم تا خشک شود و دوباره به رنگ آبی در آید. به وسیله‌ی فرو بردن کاغذ تورنسل در سیلیکا ژل می‌فهمیم که سیلیکا رطوبت دارد یا خیر. اگر مرطوب باشد رنگ کاغذ تورنسل تغییر می‌کند.

توجه داشته باشید که هر یک از مواد شیمیایی خشک کننده بعد از هر بار مصرف دوباره قابل استفاده هستند.

سیلیکا ژل کاملاً رطوبت را از گل می‌گیرد و باعث می‌شود که بعد از آن هم گل رطوبت به خود نگیرد. دانه‌های سیلیکا ژل کمی درشت هستند و باید آن‌ها را بوسیله آسیاب و یا وسایل دیگر خرد کنیم و به وسیله چای صاف کن آن را روی گل بپاشیم تا دانه‌های درشت سیلیکا ژل لای گلبرگ‌ها فرو نرود. معمولاً ارتفاع شاخه گلی را که در مواد شیمیایی خشک می کنیم باید 2 تا 5/2سانتی‌متر باشد. هر طوری که گل را در مواد بگذاریم به همان شکل خشک خواهد شد. معمولاً برای خشک کردن گل‌های حساسی چون لیلیوم، آنتریوم و ...  از مواد شیمیایی استفاده می‌کنیم تا شکل ظاهری گل تغییر نکند.

طربقه ی پرس کردن گل‌ها بوسیله کتاب

هرگاه دستگاه خاص پرس در دسترس ما نبود از کتاب‌های سنگین برای خشک کردن گل استفاده می‌کنیم. بدین طریق که گل‌ها را لای کاغذ با روزنامه قرار داده و در بین صفحات کتاب پایینی قرار می‌‌دهیم. سپس یک آجر، اتو با هر وسیله‌ی سنگین را روی کتاب‌ها می‌گذاریم. البته توجه داشته باشید که از روزنامه با چاپ مشکی استفاده می‌کنیم و روزنامه با چاپ رنگی برای این کار مناسب نیست و رطوبت به خود نمی‌گیرد. سعی می‌کنیم وسط گل‌هایی را که کمی برجستگی دارند با انگشت فشار دهیم تا کاملاً خوابیده شوند. در روزهای اول هر 12 ساعت یک بار به گل‌ها سر می‌زنیم و اگر ممکن باشد روزنامه‌های آن‌ها را عوض می‌کنیم تا سریع‌تر خشک شوند. مدت خشک شدن گل‌ها در این روش 10الی 12روز می‌باشد. برای خشک کردن انواع برگ‌ها، گل بنفشه، ژریرا و داودی و مینیاتوری این روش مناسب است.

خشک کردن گل‌ها در محلول گلیسیرین و آب داغ

برای میوه‌های خوشه‌ای (مثل انگور) و شاخه‌های آکالیپتوس از این روش استفاده می‌شود. بدین صورت که یک قسمت گلیسیرین را با دو قسمت آب مخلوط می‌کنیم (ابتدا مقداری نمک را در آب داغ حل می‌کنیم) و شاخه‌ها را در آن فرو می‌کنیم.

زمانی که برگ‌ها مقداری رطوبت داشته باشند متوجه می‌شویم که به اندازه کافی گلیسیرین به آن‌ها رسیده و خشک شده‌اند. با استفاده از این روش برگ‌ها نرمی و لطافت خود را حفظ می‌کنند.

گل رز، کاملیا و میوه‌های خوشه‌ای را با این روش خشک می‌کنند.

برای سریع‌تر خشک کردن گل‌ها می‌توانیم از روش اتو کردن استفاده کنیم. گل را در بین دستمال کاغذی قرار می‌دهیم و چند روزنامه در زیرو روی آن قرار می‌دهیم سپس آن را با اتو خشک می‌کنیم. اما این روش خیلی برای خشک کردن گل مناسبت نیست زیرا رنگ گل در این روش مقداری تغییر می‌کند.

 

 

 

منبع:سایت هنر کده