آشنایی با ابزار و وسایل گل‌آرایی

 

وسایل مورد استفاده در کار گل‌آرایی عبارت است از:

1) انبردست؛

2) قیچی باغبانی؛

3) کاتر(CUTTER) یا چاقوی اره‌ای، برای بریدن اسفنج یا فوم؛

4) قیچی تیغ بر که معمولاً برای گل رز استفاده می‌شود؛

5) کپسول‌های آب، برای نگهداری گل‌های ظریف مانند ارکیده و آنتریوم و لیلیوم؛

6) سیم، با سایزهای مختلف؛

7) سیم نوری، برای بستن فوم یا اسنفج، نام دیگر آن سیم مرغی است؛

8) انواع چسب (چسب چوب، آکواریوم و نواری)؛

9) انواع فوم‌ها؛ فوم‌های سفید معمولاً در گل‌آرایی خشک و فوم‌های سبز برای گل‌آرایی طبیعی استفاده می‌‌شود؛

10) انواع نوارها، برای تزئین گل‌آرایی؛

11) سیم‌چین برای جدا کردن گل‌ها از ساقه‌ی اصلی؛

ظروفی که در کار گل‌آرایی استفاده می‌شود عبارتنداز:

1) ظروف سفالی در طرح‌های مختلف؛

2) ظروف چینی یا سرامیک؛

3) ظرف شیشه‌ای؛

4) ظروف نافرم در گل‌آرایی فانتزی، گل‌آرایی خشک و روستایی؛

5) وسائلی که از طبیعت گرفته می‌شود مانند بیس (مقطع) تنه‌ی‌ درختان، ساقه‌های کوچک چوبی، قارچ‌ها، پوسته‌ی تنه درختان و خزه؛

6) ظروف مسی و برنجی یا سیلور. ظروف مسی در گل‌آرایی باغچه‌ای استفاده می‌شود؛

7) ستون و گلدان‌های سنگی؛

8) سبدها، که معمولاً دور آن‌ها را با پوشال می‌پوشانند.

با توجه به اینکه، ستون و گلدان‌های سنگی بوسیله‌ی آب خراب می‌شوند. بهتر است که فوم را ابتدا درون یک ظرف دیگر بگذاریم بعد آن را در گلدان قرار دهیم و یا آنکه روی سنگ را با وارنیش بپوشانیم تا آب بر آن اثر نکند. در رابطه با ستون‌ها و ظروف چوبی هم به همین ترتیب عمل می‌شود.

در استفاده از ظروف شیشه‌ای در کار گل‌آرایی بهتر است از پایه‌های سه شاخه یا پلاستیکی استفاده کنیم، لذا پایه را با حسب آکواریوم به درون ظرف می‌چسبانیم و فومی را که از قبل خیس شده به اندازه ی ظرف برش می‌دهیم (با کاتر یا چاقو) و آن را روی سه پایه در درون ظرف ثابت می‌کنیم، سپس برای مشخص نبودن اسفنج، روی آن را با خزه یا سنگ‌های تزئیی می‌پوشانیم.

برای گل‌آرایی خشک لزومی به گذاشتن فوم در درون ظرف نیست ولی در گل‌آرایی طبیعی یک اسفنج خیس شده را در داخل ظرف می‌گذاریم.

هم‌چنین در گل‌آرایی، اسفنج را بوسیله سیم مرغی می‌بندیم و برای فرو نرفتن این سیم به درون فوم چند ساقه را چیده و در کنار اسفنج قرار می‌‌دهیم و سیم نوری را کامل به دور اسفنج می‌بندیم و از پشت با سیم‌های کوتاه آن را محکم می‌کنیم. سپس اسفنج را روی یک سه پایه در درون ظرف می‌گذاریم و روی آن را خزه و پوشال می‌گذاریم.

برای آماده کردن بیس یا ظروفی که دهانه آنها تنگ است فوم را در روی دهانه آن‌ها قرار می‌دهیم با چسب آن را محکم کرده و چند شاخه گل را سیم پیچی کرده و بر روی آن قرار می‌دهیم و تزئین می‌کنیم. ساقه‌ی گل‌هایی مانند رز را که ظریف هستند را از دو طرف سیم‌پیچی می‌کنیم.

هم‌چنین ساقه‌های محکمی، درون ساقه‌های نرم و توخالی گل‌هایی مانند شیپوری قرار می‌دهیم تا کار گل‌آرایی با دوام‌تر باشد.

منبع:سایت هنرکده

گل‌آرایی بر روی کیک گل‌آرایی

برای شروع کار کمی سفیده ی تخم‌مرغ را بر روی گل‌های طبیعی می‌زنیم و بعد آن‌ها را در شکر می‌غلطانیم. 2- 1 ساعت طول می‌کشد تا این گل‌ها سفت و خشک بشوند .این نوع گل آرائی، نمای بسیار قشنگی از گل طبیعی و نمادی از شیرینی روی کیک دارد.

گل‌های مورد استفاده باید با رنگ کیک هماهنگی داشته باشند. لذا سعی می‌کنیم از گل‌ها و گردی‌هایی که روی کیک می‌ریزند، استفاده نکنید گردی‌های اسپاراکوس و گل‌های محکم‌تر را در تزیین بکار می‌بریم.

ابتدا گردی‌ها را در اسفنجی فرو کرده و گل‌های لیلیوم و زنبق را می‌چینیم و فضای بین گل‌ها را با آلستومریا، شیپوری و رز پر می‌کنیم. طبقه ی دوم را با گل‌های ریزتر پر می‌کنیم تا کار ظریف باشد. از گردی‌ها و پر کردنی‌هایی که ممکن است به کیک صدمه بزنند در این طبقه استفاده نمی‌شود.

می‌توانیم قبل از اینکه طبقات کیک را روی هم بگذاریم گل‌آرایی را انجام بدهیم و بعد طبقه‌بندی کیک را قرار دهیم.

این کیک برای مراسم عروسی، نامزدی و حتی تولد بسیار قشنگ و مناسب است.

برگ‌های سبز مورد استفاده را بر روی گل‌ها قرار می‌ دهیم تا به کیک لطمه وارد نشود. گل‌آرایی باید قرینه باشد.

حتی کاردی را که برای برش کیک بکار برده می‌شود با گل طبیعی تزیین می‌کنیم.

تصویری از یک کیک تزئین شده

گل بعنوان جلوه‌ای زیبا از نعمت‌های خداوند است و همواره در طول تاریخ الهام بخش هنرمندان و ادبیات غنی و کهن این مرز و بوم بوده است. از قدیم الایام کشور ما به سرزمین گل و بلبل مشهور بوده است.

فرهنگ اصیل ما ریشه در اسلام ناب محمدی دارد و در این فرهنگ است که گل مظهر زیبایی و جلوه‌ای از عظمت و قدرت خداوند است.

به همین سبب بهترین و عطر آگین‌ترین گل‌ها، گل محمدی نامیده می‌شود. چه خوب است به این واقعیت فکر کنیم که از زمان گلدان‌های عطری، اقاقی و شمعدانی‌های کنار حوض خانه‌های قدیمی تا عصر تولید و پرورش و صدور گیاهان مثل ارکیده و آنتریوم راهی طولانی طی شده است. انسان گرفتار در زندگی ماشینی آرزوی بازگشت به دامنه ی طبیعت را دارد و با آوردن بخشی از این طبیعت به خانه و کاشانه ی کوچک خویش آرزویش را برآورده می‌کند.

برای شروع گل‌آرایی باید دکور و رنگ مکانی که گل‌آرایی را در آنجا قرار می‌‌دهیم در نظر بگیریم. و مهم‌ترین مسئله قدرت دید، انتخاب و مهارت است.

انتظار روزی را داریم که انسان با طبیعت آشتی کند و گل را که نشانه ی زیبایی زندگی و تکامل است را به خانه و شهر خویش آورده و هم‌چنان پرورش دهد.

منبع:سایت هنر کده

تصویری از یک کیک تزئین شده

گل‌آرایی هلالی

معمولاً گل‌آرایی هلالی در ظرف‌های تخت و کوتاه، به شکل مستطیل، دایره، مربع و بیضی انجام می‌شود. این گل‌آرایی به شکل هلالی ماه درست می‌شود. هلال این گل‌آرایی می‌تواند از همه جهات تزیین شود برای این گل‌آرایی از ساقه ی انعطاف‌پذیر که بتوان با دست آن‌ها را کمی حالت داد استفاده می‌شود و چنانچه ساقه‌ها انعطاف نداشتند آن‌ها را با سیم پیچیده و حالت می‌دهیم.

ساقه‌های کشیده‌ی کوتاه و بلند در کار استفاده می‌شوند. بعد از مشخص شدن فرم گل‌آرایی، گل‌های اصلی و لیلیوم در مرکز طرح تزیین می‌شوند و برای اینکه قسمت وسط هلالی خیلی برجسته نباشد، از برگ‌های پهن و کوتاه استفاده می‌کنیم و ارتفاع گل‌آرایی را کوتاه در نظر می‌گیریم، و مثل بقیه‌ی گل‌آرایی‌ها هماهنگی رنگ را نیز در نظر داریم.

همچنین از گل‌های رز و ظریف که ساقه ی انعطاف‌پذیر دارند برای کامل‌تر کردن هلال گل‌آرایی استفاده می‌کنیم.

در این گل‌آرایی می‌توانیم از گل زنبق (بنفش) برای هماهنگی در رنگ استفاده کنیم که با رنگ زرد و لیمویی هارمونی خیلی قشنگی دارد. قبل از به کار بردن زنبق در گل‌آرایی بهتر است برگ‌های اضافی انتهای ساقه ی‌ آن را برداریم زیرا سخت در اسفنج فرو می‌روند.

به دلیل ظریف بودن لیلیوم پرهای ریخته شده‌ی آن را با چسب ترمیم می‌کنیم و سپس گل لیلیوم ترمیم شده را در کپسول آب قرار می‌دهیم. و چوب کپسول فضای زیادی را در اسفنج می‌گیرد ابتدا ساقه‌ گلی را دور کپسول پیچیده و سپس آن را در اسفنج فرو می‌بریم.

برای اینکه هلال گل‌آرایی را کامل کنیم ،غنچه‌های زیادی بکار می‌بریم و نیز فضای خالی هلالی را با گل‌های آلستومریا پرمی‌کنیم.

گل‌آرایی هلالی یک گل‌آرایی غیرقرینه و آسان است و بهتر است از گل‌های ارکیده، آنتریوم، لیلیوم، صدتومانی و پُرکننده‌هایی مانند آلستومریا و لیسانتیوس استفاده بنماییم. گل‌های کشیده با ساقه‌های نرم در هلال گل قرار می‌گیرند.

این گل‌آرایی برای گوشه‌ی میز شام و غذاخوری و یا در قسمت عقب رفتگی پنجره‌ها زیبا و قشنگ است. همچنین این گل‌آرایی بر روی ستون فوق‌العاده زیبا و قشنگ خواهد بود.

منبع:سایت هنر کده

تصویری از یک حلقه گل